Turne med Parallax og Anders Tveit

Fra 14. til 26. november 2017 var jeg på turne i USA og Canada med Parallax og Anders Tveit, der de spite en versjon av Notams bestillingsverk A Parallax View, mens jeg foreleste om den elektroakustiske utviklingen i norsk musikk. Vi besøkte New York, Princeton, Cincinnati, Oberlin, Kalamazoo og Montreal, og det var en vellykket turne med interessert publikum og gode fremføringer.


Knut Wiggens komposisjonsmetode

Under Musikkteknologidagene i Oslo 9.- 11. oktober, presenterte jeg min forskning på Knut Wiggens komposisjonsmetode, sammen med en oversikt over hans tekniske utviklingsarbeid hos Elektronmusikkstudio i Stockholm 1964-75.


To tekster om Knut Wiggen’s arbeid

Har akkurat sendt av gårde et kapittel til en bok om musikkanalyse, redigert av Kerry Hagan og Miller Puckette. Kapittelet mitt har tittelen «The Musical Imagination of Knut Wiggen». Kapittelet er litt nyere enn en artikkel til Organised Sound som ble sendt for omlag en måned siden, med tittelen «Unpacking the Musical and Technological Innovation of Knut Wiggen.» Tekstene tar for seg forskjellige aspekter ved Wiggen’s virke, og det har vært en utfordring å skrive kort nok!


Forelesning om computermusikkpioneren Knut Wiggen på Ringve museum

Ringve musikkmuseum arrangerer 28. og 29. januar 2017 to begivenheter om Knut Wiggen, som er en av computermusikkens pionerer i verden. Mitt foredrag på lørdag plasserer hans arbeid med teknologiutviklingen i kontekst med hva som ellers foregikk i verden i hans samtid, og jeg diskuterer sammenhengen i hans arbeid, som er temmelig enestående. Et spesielt fokus gis programmet MusicBox, verdens første modulbaserte musikkprogram med grafisk brukergrensesnitt. Søndag er det en konsert med noen av hans pianostykker, alle hans elektroakustiske verk, og verk fra en klasse på Orkdal videregående skole som har komponert i NOTAMs program DSP med egne lyder og utklipp fra Knut Wiggens stykker.

Mer om arrangementet finner du her.